Algemeen
Je kent de vraag vast; ‘wat wil je worden in de toekomst’? Het antwoord op die vraag is een zoektocht! Of beter nog een ontdekkingstocht. Bij Hofstad Mavo Havo ga jij samen met jouw coach op ontdekkingstocht naar het antwoord. Die ontdekkingstocht, die noemen we LOB (loopbaan oriëntatie en begeleiding).

Eigenlijk zal deze ontdekkingstocht je hele leven duren. Jouw loopbaan ligt niet vast! Je groeit, ontwikkelt en nieuwe omstandigheden kunnen weer nieuwe interesses met zich meebrengen. Een leven lang (loopbaan) leren! Des te belangrijk dus om nu al, op je middelbare school, goed te leren reflecteren.

Loopbaandossier (Qompas)
Elke nieuwe ervaring is een kans om jezelf beter te leren kennen. Jouw loopbaandossier is een opslagplek voor al deze ervaringen en bij Hofstad mavo havo doen we dat met Qompas.

Elke ervaring vertelt iets over jou. Jij bent dus de regisseur van jouw loopbaandossier; jij geeft aan wat je wilt ontdekken. Naast je ervaring, leg je ook die reflectie (samen met je coach) vast in je loopbaandossier.
Dit doe je veelal aan de hand van de loopbaancompetenties.

Bliksemstages onderbouw
Hoe kan je het beste erachter komen wat voor werk bij je past? Juist, door het werk echt te gaan doen! Juist daarom gaan we bij Hofstad Mavo Havo in de onderbouw op bliksemstage. Dat is een ervaring van een ochtend waar je met een klein groepje leerlingen bij een bedrijf gaat kijken. Wat, kijken? Nee, de handen uit de mouwen steken. Je gaat aan de slag! Zo ontdek je wat voor werk er allemaal te vinden is bij een bedrijf en je komt erachter wat voor werkzaamheden je wel, of juist niet, aanspreken. En misschien hou je er zelfs nog wel mooie contacten aan over voor jouw netwerk. Handig voor laterrrr…
Natuurlijk reflecteer je op deze bliksemstages en leg je de ervaring vast in jouw loopbaandossier.

Stageweek bovenbouw
Nadat je in de onderbouw een aantal keer op bliksemstage bent geweest, is het in de bovenbouw tijd voor het echte werk! In de bovenbouw ga je, zelfstandig, een week stagelopen bij een bedrijf en/of organisatie die jou aanspreekt. Dit doe je in 3TL/ 3H en ook in 4TL. Kies je stageplek dus goed zodat je er echt achter komt wat voor werk bij je past.
Alle stageopdrachten en belangrijke informatie kan je vinden in je stagegids
3TL    3H en stagegids 4TL.

Profielkeuze 2TL
In 2TL ga jij een belangrijke keuze maken. Je kiest de vakken waarin je eindexamen wilt gaan doen en daarmee, kies je ook je profiel. 
Bij Hofstad Mavo Havo kan je kiezen uit de volgende profielen:

Techniek // Economie // Zorg & Welzijn
In de onderbouw organiseren we diverse LOB activiteiten die je helpen bij het oriënteren op de profielen zodat je in februari/maart een goed vakkenpakket en daarmee vmbo profiel kan kiezen. Wil je na 4TL doorstromen naar 4Havo? Zorg dan dat je op het vmbo al de vakken volgt die je op havo zal gaan kiezen.
Je moet dus rekening houden met de profielen op de havo.

LOB activiteiten
Alle LOB activiteiten verwerkt je in jouw loopbaandossier, ook wel jouw
Qompas.
oor alle schooljaren heen, worden schoolactiviteiten georganiseerd die gekoppeld zijn aan de loopbaancompetenties. Denk daarbij aan de bliksemstages (in de onderbouw), profielweken, stages (in de bovenbouw), gebruik Internet, BekijkJeToekomstNu beurs (BJTN-beurs), en een sollicitatietraining. Op eigen houtje kan je Open Dagen bezoeken en proefstuderen. Hier kan je alle LOB-activiteiten terugvinden, gekoppeld aan de loopbaancompetenties waarmee we werken.

Vervolgopleiding na 4TL
Je haalt je vmbo TL diploma en dan? Het valt niet mee om een vervolgopleiding te kiezen. Want wist je dat er in Nederland meer dan 500 mbo-opleidingen zijn? Of misschien dat de havo wel een passende doorstroomroute is? Hier vind je antwoord op de meest gestelde vragen, ook die van je ouders.
Hoe bepaal jij je studie keuze? Alles over scholen, opleidingen en open dagen.

Heb je vragen?
Mail dan naar onze LOB-coördinator mevrouw Bleeker (blr@hofstadmavohavo.nl) of loop even bij haar binnen als zij op school is.