In de brugklas krijg je wekelijks keuze-uren en keuzeprojecten: op dinsdagmiddag en donderdagochtend.
Je hebt dan een lesrooster met keuze-uren en keuzeprojecten.

HMH-Sports - gratis naschoolse sport

Iedere leerling kan meedoen aan de gratis naschoolse sportactiviteiten bij HMH-Sports. Elk jaar kan er gekozen worden uit verschillende sporten, bijv. zaalvoetbal, basketbal en freerunnen.
​Er is ook een meidensportgroep.

Programma van Toetsing en Doorstroming

Voor de leerjaren 1, 2 en 3H geldt een Programma van Toetsing en Doorstroming (PTD). In dit programma staat per vak vermeld welke thema's er behandeld worden, de hoofdstukken en opdrachten, de beoordeling van de toetsen en de vaardigheden die aan bod komen.

 

Programma van Toetsing en Afsluiting

Voor de leerjaren 3TL en 4TL geldt een Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA).
In dit programma staat alle benodigde informatie over de School Examens en het Centraal Examen en de lesstof per vak evenals de beoordeling van de toetsen.

Excursies

We organiseren activiteiten voor alle leerjaren.
De brugklas heeft bijv. een brugklaskamp.

iPad lessen

In de onderbouw werk je voor de vakken geschiedenis en aardrijkskunde ook dit jaar weer geheel met een iPad of een Chromebook. Op deze wijze gaan de vakken nog meer leven.
Je hoeft zelf geen iPad/Chromebook te kopen, deze zijn tijdens de les beschikbaar.
Het is niet nodig om thuis een iPad te hebben, want de lessen zijn ook in Magister (ons schooladministratiesysteem) te vinden.

Leerlingenraad

De leerlingenraad is er voor en door leerlingen, begeleid door een aantal docenten. De leerlingenraad telt nu 12 leerlingen die enthousiast zijn begonnen! De leerlingenraad denkt mee over allerlei schoolzaken zoals inrichting van de aula, schoolregels, aantal toetsen per jaar, enz..
De leerlingen van de leerlingenraad hebben ook contact met de leerlingenraad van Hofstad Lyceum.