In de brugklas krijg je vanaf dit schooljaar wekelijks op dinsdag een keuzedag. Je hebt dan een lesrooster met keuze-uren en keuzeprojecten.

HMH-Sports - gratis naschoolse sport

Iedere leerling kan meedoen aan de gratis naschoolse sportactiviteiten bij HMH-Sports. Elk jaar kan er gekozen worden uit verschillende sporten, bijv. zaalvoetbal, basketbal en freerunnen.
​Er is ook een meidensportgroep.

Programma van Toetsing en Doorstroming

Voor de leerjaren 1, 2 en 3H geldt een Programma van Toetsing en Doorstroming (PTD). In dit programma staat per vak vermeld welke thema's er behandeld worden, de hoofdstukken en opdrachten, de beoordeling van de toetsen en de vaardigheden die aan bod komen.

 

Programma van Toetsing en Afsluiting

Voor de leerjaren 3TL en 4TL geldt een Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA).
In dit programma staat alle benodigde informatie over de School Examens en het Centraal Examen en de lesstof per vak evenals de beoordeling van de toetsen.

Excursies

We organiseren activiteiten voor alle leerjaren.
De brugklas heeft bijv. een brugklaskamp.

iPad lessen

In de onderbouw werk je voor de vakken geschiedenis en aardrijkskunde ook dit jaar weer geheel met een iPad of een Chromebook. Op deze wijze gaan de vakken nog meer leven.
Je hoeft zelf geen iPad/Chromebook te kopen, deze zijn tijdens de les beschikbaar.
Het is niet nodig om thuis een iPad te hebben, want de lessen zijn ook in Magister (ons schooladministratiesysteem) te vinden.

Leerlingenraad

De leerlingenraad is er voor en door leerlingen, begeleid door docenten. Alle leerjaren zijn vertegenwoordigd in deze raad.
Een leerling schrijft:
"Ik vond het leuk om in de leerlingenraad te gaan omdat je belangrijke zaken met andere kinderen kunt regelen, dus je hebt er zelf ook invloed op. Je kan andere dingen, zoals het schoolfeest organiseren, muziek hiervoor uitzoeken, thema's bedenken en van alles en nog wat. Je kan gezellige dingen doen met het clubje van de leerlingenraad, maar het allerbelangrijkste is: Je hebt heel veel plezier."